Welkom bij

Wereldwinkel Zevenbergen

Mijn winkelwagen

is leeg  

Uw winkelwagen is leeg!

 

------------------------------------------------------------------------------------

Allerlei recepten gratis op te halen in onze zaak.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Recept:

Labneh met granaatappelpitten.

 

           

  • 1 liter Turkse yoghurt

  • ½ tl zout

  • 1 tl venkelzaad

  • ½ granaatappel (de pitjes)

  • 1 el frisse olijfolie

    En van fairtrade original:

    Zeezoutmix groene kruiden.

    Roer het zout door de yoghurt. Doe een schone kaasdoek of theedoek in een vergiet en laat de yoghurt een nacht of in ieder geval 4 uur uitlekken de vergiet in de koelkast (vergeet niet om er een schaaltje onder te zetten om het vocht in op te vangen).

     

    Doe de uitgelekte yoghurt in een mooie schaal. Druppel de olijfolie over de yoghurt heen en bestrooi met de granaatappelpitjes. Kneus het venkelzaad licht in een vijzel en verdeel ook over de labneh. Strooi tenslotte wat zeezoutmix met groene kruiden naar smaak over het geheel.

    Om de Labneh mooi af te garneren kan je eventueel nog wat eetbare bloemblaadjes gebruiken of wat verse kruiden.

 

 

 Houd er rekening mee dat de yoghurt minimaal 4 uur nodig heeft om uit te lekken. ​